Zápis z rodičovské schůzky konané dne 14. 9. 2021

Na rodičovské schůzce, která se konala 14. 9. 2021 byly projednány tyto skutečnosti:

Mateřská škola je otevřena od 6: 30 – 15:30

Školním řádem je stanovená doba pro povinnou školní docházku od 8:00 – 12:00 hodin.

Děti jsou do mateřské školy dováděny do 8:00 hodin, po předchozí domluvě lze výjimečně dovést dítě i po této době. 

Rodiče si vyzvedávají děti do 12:15, pokud jdou děti po obědě, odpoledne odchází nejpozději v 15:30.

Školné pro letošní školní rok je 200,–/měsíc/dítě – školné se platí hotově v mateřské škole, lze ho zaplatit na libovolně dlouhou dobu, a to nejpozději do 20. dne v měsíci, pokud nebude domluveno jinak.

Stravné pro letošní školní rok je stanoveno na 40,–/den/dítě (svačina, oběd, svačina)

Děti s povinnou školní docházkou je nutné omlouvat z nepřítomnosti v MŠ a poté jejich nepřítomnost doložit papírovou omluvenkou, kterou je možné si stáhnout na stránkách mateřské školy: omluvenky pro předškoláky

Děti chodí do školky zdravé, nesmí vykazovat žádné známky onemocnění (rýma, kašel, teplota, …)

Pokud má vaše dítě narozeniny a chtělo by udělat radost ve školce kamarádům, že jim donese nějakou mňamku, upřednostňujeme doma upečené dobroty (muffiny, bábovka, sušenky, …)  nebo ovoce či zeleninu. 

Odhlašování obědů: obědy se odhlašují den předem do 11:00 hodin. Obědy odhlašujte a neodkladné věci řešte přes telefon mateřské školy: 731 528 208, zprávy přes Massenger nemusí být spolehlivé a nemusí se k nám dostat včas. Ostatní komunikace, která nemá velkou časovou náročnost, může dále probíhat i přes tuto aplikaci. Při odhlášení obědu je nutné donést jídlonosič do jídelny nejpozději v 9:30, po té si jej můžete vyzvednout po jedenácté hodině. Pokud dítě nepřijde do mateřské školy a nebude řádně omluveno, oběd na druhý den se automaticky odhlašuje. 

Rodiče jsou povinni se seznámit se školním řádem mateřské školy a také s řádem školní jídelny – výdejny. Po seznámení se s těmito dokumenty v mateřské škole podepíší potvrzení.

Dosud není jisté, zda v letošním školním roce proběhne plavecký výcvik. Pokud by to ale bylo umožněno, popřemýšlejte, zda by vaše dítko tento výcvik podstoupilo a vaše rozhodnutí sdělte v mateřské škole. 

V říjnu bychom chtěli do naší mateřské školy pozvat opět paní logopedku, která si udělá screeningové vyšetření dětí a rodičům předá informace buď s doporučením k dalšímu vyšetření, nebo zprávu o tom, že dítě se vyvíjí zcela v normě. 

Děti mají ve školce založená svá portfolia, která tady mají po celou docházku do mateřské školy (od nástupu do MŠ až do jejich odchodu do ZŠ) Do portfolii jsou jim vkládány výrobky nebo fotky z MŠ, informace o tom, co se během uplynulého měsíce učily (básničky, písničky, do vyráběly). S portfolii můžou pracovat i rodiče. Je možné si ho kdykoliv odnést domů a vložit do něj třeba fotky z oslavy narozenin dítěte, z výletu, atd. Každý měsíc bude na nástěnce mateřské školy vyvěšena výzva na aktuální měsíc. Tyto výzvy můžete s dětmi doma plnit a fotodokumentace z plnění výzev jim pak bude dána do portfolia. Pokud nemáte možnost pořídit fotodokumentaci doma, klidně fotky můžete zaslat do mateřské školy na mail: mskrenov@zsamskrenov.cz a my fotky dětem do portfolia přidáme. Portfolio se skládá z pákového pořadače, euroobalů, kancelářského papíru. Za toto portfolio vybíráme 200,– a je možné si vybrat z těchto barev: oranžová, bordó, červená, černá, tm. modrá, žlutá, fialová, růžová, bílá a zelená. Děti, které už navštěvovaly mateřskou školu, mají svá portfolia založená od minulého roku, ale jelikož do portfolii vkládáme dětem více věcí, než jsme předpokládali, tak kapacita portfolia nestačí a budou se muset přikoupit další věci, tudíž ještě od rodičů budeme vybírat 100,–. Je samozřejmé, že rodiče si tyto věci, potřebné k založení portfolia, mohou zakoupit sami a do školky je přinést, tuto skutečnost nahlaste v MŠ.

Pokud si budete chtít soukromě popovídat o chování vašeho dítěte v mateřské škole nebo o nějakém problému, který vás trápí, či cokoliv jiného budete mít na srdci, je možné si předem domluvit konzultaci. 

V letošním školním roce se nám podaří, díky dotacím z MAS ve spolupráci s paní Šejnohovou a starostou naší obce, pořídit na naši školní zahradu tuto krásnou herní sestavu

UNIVERSAL 4U230KS - stříbrná

Dotace jsou již schváleny, výběrové řízení také již proběhlo a tato krásná pirátská loď by naši zahradu mohla zdobit již od listopadu. Tak snad nám počasí bude přát a tuto krasavici budeme mít na zahradě co nejdříve 🙂

 

 

Comments are closed.